Voor elk budget is er een gebruikte Toyota

De beste Toyota voor 10.000 euro
Voor elk budget is er een gebruikte Toyota. De vraag wat de mooiste en beste Toyota voor jouw (financiële) situatie is, kun je zelf het beste beantwoorden, maar wij helpen je graag op weg. Wat denk je van een mooie, rode Aygo met weinig kilometers, die je op zomerse dagen doet denken dat je met een heuse cabrio onderweg bent? En dat voor nog geen 10.000 euro?

Veel keuze

Zoeken naar je droomoccasion is leuk, maar dat betekent niet dat het makkelijk is. Stel, je hebt een budget van 10.000 euro en je wilt daarvan een mooie Toyota kopen. Dan kun je kiezen uit allerlei prachtige, jonge Aygo’s, met weinig kilometers en wat minder opties, of met wat meer opties en meer kilometers. Een Yaris met wat meer ervaring ligt ook binnen bereik en je kunt zelfs kiezen voor een praktische Verso, een grote Avensis of een fijne Auris met hogere kilometerstanden. Dus: wat te doen? In dit geval kiezen we toch voor de Aygo.

Wat is ‘nieuw’?

De Aygo is een allemansvriend en sinds zijn introductie een van de populairste modellen van Toyota in Nederland. De auto kan alles wat je als automobilist maar kunt wensen. Voor een relatief laag budget kun je bovendien eigenaar worden van een behoorlijk nieuwe Aygo. Maar dan dient zich de volgende vraag aan: wat is nieuw? Met andere woorden: kies je voor een auto uit 2020 met een kleine ton aan kilometers op de klok? Of ga je voor een auto die weliswaar negen jaar oud is, maar nog geen 40.000 kilometer op de teller heeft? We kiezen voor het laatste!

Wind door je haren

Deze Aygo 1.0 VVT-i X-Wave Limited uit mei 2015 is voorzien van een van de leukste opties die je destijds op je Aygo kon bestellen: een elektrisch bedienbaar canvas schuifdak dat je het gevoel geeft alsof je in een cabrio rijdt. De X-Wave biedt nog meer moois: 15-inch lichtmetalen wielen, speciale bekleding, interieuraccenten in carrosseriekleur, audio- en telefoonbediening op het stuur en mistlampen, om er een paar te noemen. Ook op veiligheidsvlak zit je goed in deze Aygo. Dagrijverlichting, airbags, ABS, het is allemaal aanwezig om te zorgen dat je nog veel veilige kilometers kunt rijden.

Lekker levendig

Een van de mooie eigenschappen van de Aygo is dat-ie lekker levendig is. Zodra je de motor start en wegrijdt, merk je: hij heeft er zin in. Of het nou een rit naar de supermarkt, je werk in de stad, je familie op het platteland of de Spaanse kust is, het maakt niet uit. De Aygo wordt aangedreven door een 1.0 VVT-i driecilindermotor, die 73 paardenkrachten naar de voorwielen stuurt en zorgt dat je iedereen prima kan bijhouden. En dat ook nog eens tegen een laag verbruik. Je haalt de 1 op 20 met gemak. 

Heerlijk ontspannen

Schakelen, koppelen en remmen gaat soepel en kost geen moeite. Ook als je voor de eerste keer in een Aygo stapt, rij je er moeiteloos mee weg. Het fijne audiosysteem aan boord zorgt ervoor dat jouw favoriete muziek – of podcast – het motorgeluid altijd op de achtergrond houdt. Je zit er bovendien heerlijk ontspannen bij, op stoelen die ook nog lekker zitten als je wat langer bent. 

Het laatst lachen

In de stad lach jij met je Aygo het laatst. Niet omdat je door dat grote schuifdak het mooiste uitzicht hebt op de wolkenkrabbers, maar omdat je zelfs het kleinste parkeerplekje feilloos kunt benutten. Dat komt niet alleen door de compacte afmetingen van de Aygo, maar ook doordat hij zelfs voorzien is van een achteruitrijcamera, waardoor je tot op de millimeter nauwkeurig kunt parkeren. En ondanks die compacte buitenmaten is er genoeg beenruimte voor jou en je vrienden.

Betrouwbare bondgenoot

Niet dat de kans groot is dat je die nodig hebt: de Aygo heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als een betrouwbare bondgenoot, die in alle opzichten uitblinkt in lage gebruikskosten. Aan de pomp, in de verzekering, in de blauwe envelop en dus ook in de garage. Als je ‘m op tijd een onderhoudsbeurt geeft, gaat een Aygo héél lang mee. 

Zorgeloos rijplezier

Voor bijna 10.000 euro is deze Aygo, uitgevoerd in de kleur Fire Red, een bijzonder buitenkansje. Naast deze occasion zijn er nog veel meer opties van 10.000 euro, met het Approved Occasions label. Deze occasions hebben tot 10 jaar garantie, krijgen een volledige onderhoudsbeurt en hebben 14 dagen omruilgarantie, met 24/7 pechhulp in heel Europa als bonus. Het aanbod is groot, zodat je altijd wat te kiezen hebt en waar voor je geld – en vooral veel zorgeloos rijplezier – krijgt.